Open menu

NUVO Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 55

Voordelige Ziekteverzuimverzekering

Valt een medewerker langdurig uit door ziekte of arbeidsongeschiktheid​? Dan loopt u als ondernemer een groot risico, vooral als u een kleine onderneming heeft. Een zieke medewerker kost u gemiddeld € 228,- per dag! Met een ziekteverzuimverzekering kunt u uw bedrijf verzekeren tegen dit financiële risico. 

Wanneer uw medewerker zich ziek meldt is dat niet alleen vervelend, maar het kost u ook veel geld. Als werkgever bent u wettelijk verplicht om het loon van uw zieke medewerker twee jaar door te betalen. U betaalt namelijk niet alleen het salaris door tijdens de afwezigheid van uw zieke medewerker, maar u moet ook vervanging regelen, werkgeverslasten betalen en aan allerlei wettelijke verplichtingen en voorwaarden voldoen volgens de Wet verbetering poortwachter. En uw zieke medewerker, die levert u natuurlijk niets op! 

Als u de ziekteverzuimverzekering van NUVO Verzekeringsdienst afsluit, betaalt de verzekeraar deze loonkosten gedurende twee jaar aan u door. 

Een zieke werknemer kost u als werkgever gemiddeld €228,- per dag, maar dit kan nog verder oplopen. Door de loondoorbetalingsplicht bent u verplicht om 2 jaar (104 weken) het loon van uw zieke werknemer door te betalen. U heeft te maken met directe kosten en indirecte kosten. Directe kosten zijn onder andere de loondoorbetaling. Indirecte kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor vervangend personeel of verlies van productie of dienstverlening.

Dit kost een zieke medewerker u per dag!*
Loondoorbetaling:         € 110,-
Kosten vervanging          € 90,-
Werkgeverslasten           € 28,-
--------------------------------------------
Totale verzuimkosten: € 228,-

*Deze berekening is gebaseerd op een jaarsalaris van € 30.000,-

  De ziekteverzuimverzekering sluit aan bij uw cao.
  Snelle schadeafwikkeling (automatisch per maand als u ook gebruik maakt van NUVO Verzuimdienst).

Tip:
Wilt u het verzuimloket afsluiten zonder NUVO Ziekteverzuimverzekering neem dan contact met ons op. 

De premie van de ziekteverzuimverzekering wordt bepaald door het ziekteverzuim van uw bedrijf van de afgelopen 3 jaar. Daarnaast is de premie die u betaalt afhankelijk van uw eigen keuzes. 

U bepaalt zelf:

  • Het aantal ziektejaren dat u verzekert.
  • Het verzekerde bedrag.
  • Het aantal wachtdagen: uw eigen risico, variërend van 10 tot 130 wachtdagen.
  • U kunt ervoor kiezen om werkgeverslasten mee te verzekeren. 

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en laat u verrassen door het scherpe tarief. De besparing op uw huidige premie kan wel oplopen tot 40%! Wij nemen uiterlijk binnen 5 werkdagen contact met u op.

Offerte aanvraagformulier

AanhefGewenst eigen risicotermijn
Gewenst dekkingspercentage 1e ziektejaarGewenst dekkingspercentage 2e ziektejaar