Open menu

NUVO Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 55

Nuvo Arbodienst

Verzuim is een onderwerp waar u als werkgever, leidinggevende of hr-professional liever niet teveel over nadenkt. Tegelijkertijd wil iedere organisatie dat de medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en ook blijven. De vitaliteit van uw medewerkers is belangrijk voor u. Bovendien wilt u uw medewerkers zo goed mogelijk bijstaan als zij toch in het verzuim terecht komen. Dan is het fijn als u een partner heeft die u ondersteunt. 

Meldt uw werknemer zich ziek vanwege een griepje, dan hoeft u zich vaak geen zorgen te maken. Als het verzuim vaker voorkomt, dan moet u zich afvragen of het wel goed gaat met uw medewerker. Is het verzuim langdurig of psychisch? Of meldt uw medewerker zich ziek door stress of problemen in de werkomgeving? Zorg ervoor dat u altijd een goede verzuimaanpak heeft! 

Wat kunt u verwachten van Nuvo Arbodienst?

NUVO Verzekeringsdienst biedt een fullservice online arbodienst die is ontwikkeld om u werk uit handen te nemen bij zieke medewerkers.                  

  Ondersteuning en begeleiding bij het gehele proces van verzuim.                 
  U meldt uw zieke medewerker gemakkelijk online op één plek ziek. 
  De Nuvo arbodienst zet zich in om uw medewerker snel en duurzaam te laten terugkeren op de werkvloer.

Onze aanpak

Omdat 80% van het verzuim niet ingegeven wordt door een medische oorzaak is het sleutelwoord bij onze aanpak de-medicalisering. Afhankelijk van de verzuimsituatie wordt dus passende expertise ingeschakeld. Uw vaste VerzuimCoach helpt u om de juiste stappen en beslissingen te nemen. Wanneer het verzuim complex of langdurig dreigt te worden, wordt het verzuimteam ingeschakeld. Zij begeleiden uw medewerkers gedurende het verzuimproces met duurzame re-integratie als uiteindelijk doel.

Wat doet Nuvo Arbodienst voor mij?

Speciaal voor Nuvo-leden is er een totale verzuimaanpak ontwikkeld. Het doel is om samen met u meer grip op het verzuim van uw medewerkers te krijgen. Hierbij richten we ons op het beperken van zowel kortdurende ziekmeldingen als voor de vermindering van langdurige ziekteperioden. Met als resultaat minder verzuim, lagere verzuimkosten en medewerkers die snel en duurzaam terugkeren op de werkvloer. 

Door gebruik te maken van de Nuvo arbodienst voldoet u aan de wettelijke eisen die de Arbowet stelt op het gebied van verzuim én kunt u rekenen op snelle en deskundige arbodienstverlening.  

Prijzen Arbodienst

van het Nuvo Compleet-abonnement

Volledig pakket aan verzuimbegeleiding met alle activiteiten die de Wet Verbetering Poortwachter voorschrijft, zoals het opstellen van de probleemanalyse. Bij toename van het verzuim heeft u geen extra kosten en geldt één vast tarief voor de complete verzuimbegeleiding.

  • Medewerkers met dienstverband van minder dan 12 uur per week: € 62,50*
  • Medewerkers met dienstverband van 12 uur of meer per week: € 120,-*

*Vermelde tarieven zijn excl. btw, per medewerker per jaar.

Uw voordelen

  • Speciale NUVO ledenkorting
  • Specialist in de optiekbranche
  • Vaste VerzuimCoach
  • Complete ontzorging: coaching & trajectbegeleiding
  • Korte responstijden door inzet van ons verzuimteam
  • Toegang tot Customer Portal

Veelgestelde vragen

Uw persoonlijke casemanager zal samen met u voor de juiste opbouw van het verplichte re-integratiedossier zorgen. Ook zal de casemanager samen met de bedrijfsarts bekijken of uw zieke medewerker vervangend werk kan doen. 

✓  Gespecialiseerd in het verzuim van medewerkers binnen uw branche.
✓  Onderhoudt contact met de bedrijfsarts en zorgt ervoor dat u aan uw wettelijke verplichtingen voldoet.

Een werkgever is verplicht om maximaal twee jaar het loon doorbetalen. Het percentage is afhankelijk van CAO en andere factoren die van invloed zijn. U bent als werkgever verantwoordelijk voor de re-integratie van de zieke werknemer. Wanneer u de voordelige NUVO ziekteverzuimverzekering afsluit betaalt de verzekeraar het loon van uw zieke werknemer gedurende twee jaar aan u door. NUVOVerzuim.nl helpt u bij het juist opbouwen van het verplichte re-integratiedossier van uw medewerker. 

U wilt natuurlijk dat een medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag gaat. Gelukkig keert 80% binnen enkele dagen weer terug op de werkvloer en na 6 weken is 90% weer begonnen. Wat veel werkgevers echter niet weten is dat 20% van het korte verzuim 60% kans heeft om binnen een jaar langer uit te vallen. Als de ziekte langer dan zes weken duurt laat dan uw medewerker met een bedrijfsarts praten. Op basis hiervan zult u met de werknemer een stappenplan moeten opstellen. Dat kan een terugkeer versnellen. 

Bij het online verzuimloket van NUVO meldt u uw medewerker op 1 plek online ziek. Daarna wordt meteen het hele proces rondom ziekteverzuim in gang gezet. Uw persoonlijke casemanager vertelt u precies wat u wanneer moet doen en zal indien nodig een bedrijfsarts inschakelen. 

U hoeft niet in alle gevallen ziekteverlof toe te staan. Afhankelijk van de aard van de beperkingen die de werknemer ondervindt als gevolg van de ziekte, zou er vervangend werk mogelijk kunnen zijn. Uw persoonlijke casemanager zal samen met een bedrijfsarts bekijken of uw werknemer vervangend werk kan doen.

Waar kunnen we u mee helpen?