Open menu

NUVO Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 55

Bedrijfsaansprakelijkheid voor de opticiens, optometristen en contactlensspecialisten

Stelt u zich voor dat u thuis aan het klussen bent, de buurman komt een kopje suiker lenen en struikelt over een stuk gereedschap. Dit is vervelend voor uw buurman, helemaal wanneer deze letselschade oploopt. In dit geval kan uw buurman u aansprakelijk stellen voor de geleden schade en als u geen particuliere aansprakelijkheidsverzekering heeft, kost u dit veel geld. Gelukkig zien we in dit soort gevallen vaak dat iemand deze verzekering wel heeft. In dat geval vergoedt de verzekeraar de claim.

Belang van de aansprakelijkheidsverzekering voor de opticien

Maar stelt u zich eens voor dat die buurman uw werknemer is en deze situatie zich voordoet op de werkvloer. In dat geval dekt uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering de schade niet en draait u op voor de vaak hoge kosten die bij een claim komen kijken. Om ervoor te zorgen dat u ook op het werk zorgeloos uw werkzaamheden uit kan voeren, kunt u de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) speciaal voor Nuvo-leden afsluiten.

Wanneer is het handig om de AVB te hebben?

De AVB staat u bij als u schade maakt bij klanten of medewerkers tijdens werktijd. Ook helpt de AVB als medewerkers schade bij klanten veroorzaken of medewerkers elkaar schade toebrengen. U kunt bij de volgende soorten schades op de AVB rekenen:

  • Letselschade
    Als u een klant een bril op zet en u steekt per ongeluk een brillenpoot in zijn oog, kan er sprake zijn van letselschade. In het geval van letselschade loopt een claim snel hoog op en daarom is het belangrijk om hier goed tegen verzekerd te zijn.
  • Zaakschade
    Als een klant met zijn kleding achter een brillenrek blijft hangen en een kledingstuk gaat hierdoor kapot, is er sprake van zaakschade. Ook in dit geval kunt u deze schade claimen op uw AVB.

Vraag om advies op maat

Bij NUVO Verzekeringsdienst hebben we jarenlang ervaring met het verzekeren van ondernemers binnen de optiekbranche. Zo weten we precies wat voor risico’s u loopt en hoe we deze het best voor u kunnen verzekeren. Wilt u meer weten over de AVB? Onze specialisten helpen u hier graag bij.

Waar kunnen we u mee helpen?

Neem voor meer informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering contact op via onderstaand formulier.


Bent u lid van NUVO?